Gravid med tvillingar

Önskelista

Idag betalade vi handpenningen till huset, vilket också är vår kontantinsats, så nu kan man verkligen säga att det INTE är läge för oss att köpa massa prylar… Såhär fattig har jag inte känt mig på ÅR.

MEN vi ska flytta till hus!!! Jag är SÅ peppad! ÄNTLIGEN!

Målet är att göra saker i lugn och ro, och försöka leta begagnat i första hand. Jag har blivit mer och mer sugen på att göra om ett badrum i huset ganska snart, så dit kommer det såklart gå en hel del pengar. Vi ska ta in offerter när vi flyttat in och se vad det landar på. Kanske blir det någon plastmatta istället för kakel osv… Vi har ändå 2 badrum och en tvättstuga, som alla skulle behöva lite kärlek 🙂

Men om ett par dagar fyller jag ju faktiskt år! och för skojs skull är detta min önskelista 🙂 Vissa saker är mer nödvändiga än andra såklart 🙂

Vårt nya kök är inte jättestort så en soffa skulle bli perfekt att ha, så kan alla barnen sitta där och det skulle räcka med att ha 2 stolar till vid bordet.

 

Kompostgaller tänkte vi köpa och ha som provosorisk avdelare i trädgården, tills vi känner att barnen är redo att ta eget ansvar 🙂 Vi har bland annat en utgång ner till en trapp som går längst huset, och där behöver vi skärma av med något.

En verktygslåda känns som ett måste när man bor i hus?

Likaså en vattenslang måste vi köpa. Det är MYCKET växter och blommor som behöver kärlek och jag hoppas även vi kan fylla barnens plastpool någon gång innan hösten kommer 🙂

Ett bord ute på altanen är ett måste. Här tänker jag mig också en bänk för att spara lite plats.

En dröm är att ha 2 stycken solbäddar på altanen. Gärna sådana som man smidigt kan flytta runt på. Barnen kommer älska att ligga här också.

Något vi ej har idag men som jag tror är ett måste när man bor i hus är en slaggborr/skruvdragare. Jag lånade en grannes som var en kombinerad sådan och den kändes riktigt bra. Nu har vi dock bara gips-väggar i huset (tror jag) så en skruvdragare kanske räcker….

Vi har ett garage samt en stor vind där man kan förvara saker. Det känns dock tryggast att ha saker placerade i täta lådor istället för flyttkartonger. Så det lilla projektet tänkte jag ta tag i under sommaren. Vi har en del sentimentala värdesaker och saker vi vill spara till barnen och det vill jag inte riskera ska bli uppätet av möss eller bli skadat av fukt eller vad som nu kan hända på en vind eller i ett garage 🙂 Vi kommer även ha ett förråd inne i huset men det är inte jättestort.

Ute på altanen vill jag ha en fin matta 🙂 Inte prio ett såklart men är det en önskelista så är det 🙂

Det finns faktiskt plats för en loungegrupp också på altanen. Allt beror på storleken såklart men någon mysig sittgrupp skulle jag vilja ha framöver.

En grill! Självklart måste vi ha en grill när vi flyttar till hus! Det går såklart köra på en enklare variant i början men till nästa sommar skulle det vara härligt att ha en större, finare variant.

Sist på listan men absolut inte minst är FÄRG! Det är mycket jag villhöver göra i huset. Måla trapp, inbyggd bokhylla, några väggar, måla insidan av redskapsboden vitt osv. Jag funderar även på att måla något sovrumsgolv, men är också sugen på att lägga in en heltäckningsmatta. Tycker det känns såååå mysigt med heltäckningsmatta i sovrum, och känns som en perfekt lösning att dölja en ful plastmatta.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats